Bekend wanneer onze praktijk kan starten met vaccineren

Update Coronavaccinaties

Als huisartsenpraktijk vaccineren wij mensen die geboren zijn in de jaren 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960. Ook vaccineren we mensen die het syndroom van Down hebben en geboren zijn in 1960 en ouder en mensen die morbide obesitas hebben en die geboren zijn in 1960 en ouder. 

10 juni 2021 is de datum van de vaccinatie.

Voor de oudere patiënten in onze praktijk die niet mobiel genoeg zijn om naar een priklocatie van de GGD te gaan, bieden wij de mogelijkheid aan om u thuis te vaccineren.

Behoort u tot één van deze groepen? Zodra wij voldoende vaccin beschikbaar hebben en u aan de beurt bent, zullen wij u een uitnodiging sturen om gevaccineerd te worden. U hoeft dus geen contact op te nemen met onze praktijk hierover, u ontvangt automatisch van ons een uitnodiging.

Alle andere patiënten ontvangen een uitnodiging vanuit de overheid om gevaccineerd te worden door de GGD.

Tweede prikronde: heeft u van ons al een eerste inenting gehad? Dan ontvangt u automatisch ook een uitnodiging van ons voor de tweede inenting, die nodig is om u nog beter te beschermen.

Tweede ronde is gepland op 2 september.

Wilt u meer informatie over wanneer u het COVID vaccin ontvangt? Houd dat de website van de RIVM in de gaten. Gelieve niet te bellen naar de praktijk met COVID gerelateerde vragen, wij kunnen niet afwijken van de RIVM richtlijnen.

Samen krijgen we corona eronder.

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Onze praktijk is en blijft geopend voor alle zorg zoals u van ons gewend bent. Voor alle klachten geldt dat wij patiënten willen vragen vooraf  telefonisch contact opnemen met de huisartsenpraktijk, dus ook als u klachten van algemene aard heeft.

Ga NIET zonder telefonisch overleg naar uw huisarts of huisartsenpost toe . Ook als u geen klachten ervaart. U zou andere mensen toch kunnen besmetten.

Voor actuele en betrouwbare informatie over het Coronavirus eenvoudige wij u naar Thuisarts .

Voor informatie over het Coronavirus in andere talen, klik dan hier.

Heeft u algemene vragen met betrekking tot Corona-virus?

U kunt u dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur contact opnemen met de publieksinformatielijn van het RIVM: 0800-1351.

Waarom nemen wij deze maatregelen?

• Wij willen ten alle tijden verdere onnodige besmettingen en verspreiding via de praktijk voorkomen.

• Wij willen veilige en verantwoorde zorg kunnen blijven bieden aan een ieder die dat nodig heeft. Ook hierom is het zo belangrijk dat we zelf niet besmet zullen worden.

• De maatregelen zijn genomen op advies van ons regionale crisisteam. Dit crisisteam werkt op volle sterkte en komt dagelijks bij elkaar. Tot nu toe is de situatie in de regio goed onder controle. Ook in de ziekenhuizen zijn de mogelijke maatregelen, maar uiteraard hebben wij als zorgverleners wel onze zorgen over de situatie.

Wat kunt u zelf doen?

Wij willen alle patiënten met klem vragen de maatregelen van de overheid ter harte te nemen: blijf thuis bij verkoudheidsklachten, hoesten of koorts. Houd gepaste afstand tot elkaar. Onderstaand filmpje van de NOS is zeer informatief en legt uit waarom dit zo belangrijk is:
https://youtu.be/6rqpRq7nkO8

Help elkaar ook daar waar nodig; doe bijvoorbeeld een extra boodschap voor onze kwetsbaren en let op elkaar.

Algemene vragen

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51.
Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid van die van uw huisgenoten? Kijk eerst op www.thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen:

• Ik ben bang dat ik besmet ben met het nieuwe coronavirus
• Ik wil voorkomen dat ik het nieuwe coronavirus krijg